Laki ja määräykset

Sisällysluettelo

TUKES

Turvallisuus ja kemikaalivirasto, edistää tuotteiden, palvelujen ja teollisen toiminnan turvallisuutta ja luotettavuutta. Tukes on keskeisessä roolissa veden mittauksen valvonnassa. TUKES ja työ- ja elinkeinoministeriö valvoo mittauslaitelain noudattamista.

Lisätietoa

MID mittauslaitedirektiivi 2014/32/EU

Vesimittarit kuuluvat mittauslaitedirektiivin piiriin. Mittauslaitteen valmistaja, valtuutettu edustaja, maahantuoja ja jakelija vastaavat siitä, että mittauslaitelain mukaiseen käyttöön tarkoitettu mittauslaite täyttää mittauslaitelain vaatimukset.

Lisätietoa

Muutokset taloyhtiössä

  • Kulutukseen perustava laskutus on otettava käyttöön
  • Laki menee yhtiöjärjestyksen edelle
  • Yhtiöjärjestystä ei tarvitse muuttaa vesimittariasian vuoksi
  • Isännöitsijätodistukseen muutos on tehtävä heti

Taloyhtiön hallitus vastaa mittareiden luotettavasta toiminnasta!

Asiakaskokemuksia

Olemme auttaneet lukuisia taloyhtiöitä vesimittareiden ja huoneistokohtaisen vedenmittauksen parissa saavuttamaan säästöjä ja lisäämään energiatehokkuutta. Asiakkaamme ovat olleet tyytyväisiä palveluihimme ja olemme saaneet paljon positiivista palautetta onnistuneista projekteista.

Laajasuontien taloyhtiössä suoritimme putkiremontin 2-vuotistakuutarkastuksen yhteydessä vesimittareiden testauksen varmistaaksemme mittausjärjestelmän toimivuuden ennen kulutuspohjaiseen veden laskutukseen siirtymistä.
Projektimme kohteena oli Kotikonnuntie Itä-Helsingissä, missä olimme uudistamassa taloyhtiön vedenmittausjärjestelmää, jonka alkuperäiset mittarit eivät toimineet luotettavasti.